blanco

La teva missió

Molt fàcil !

Inscriure´t en el concurs, fer un treball interessant sobre un tema que et vingui de gust investigar (música, ciència, cinema, literatura, art, història, esports, filosofia i pensament, tecnologies ...?), publicar en alguna plataforma (web o propi bloc en Wordpress, Blogger, Blogspot, Blogia...; plataformes online: Scribd, Paper.li, Flickr, Prezi, VoiceThread, Youtube, Tumblr...) i enviar a És de llibre l´adreça URL on està allotjat.


​
En especial, en aquesta edició et convidem a investigar, si t’interessa, sobre dos temes específics:

•    Lectura sostenible: cap on s’ha d’encaminar el sector del llibre?

La sostenibilitat ocupa un lloc central entre els desafíaments als quals s’enfronta l’ecosistema del llibre. El sector s’ha d’adaptar a nous formats, noves tendències i avenços tecnològics en un escenari de recursos naturals limitats. Es proposa analitzar les estratègies que s’estan posant en marxa i les que podrien desenvolupar-se en el futur per garantir la pervivència del nostre sector i la bibliodiversitat que el caracteritza.
(Proposat pel Ministeri de Cultura i Esports, mitjançant la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura).

•    Lectura i esport

“Mens sana in corpore sano”. El vell adagi llatí continua avui tan vigent com en temps de l’antiga Roma. El cultiu de la lectura i l’exercici esportiu són dues de les activitats més productives i edificants que pot fer l’ésser humà. L’esport i el llibre cada vegada estan més units, i no només pels excel·lents llibres que grans escriptors han dedicat a temes esportius (recordem Alan Sillitoe o Roberto Fontanarrosa), sinó també perquè les associacions esportives poden i han de ser un marc ideal per al foment de la lectura entre els més joves. A tot això, cal afegir-hi que l’esdeveniment principal d’Espanya al voltant del llibre, la Fira del Llibre de Madrid, es dedicarà aquest any a l’esport.
(Proposat per la Comunitat de Madrid, Conselleria de Cultura).

La invitació a participar en el concurs amb recerques a l’entorn d’aquests temes té un caràcter voluntari.

Si vols saber-ne més o tens dubtes, fes un cop d’ull a les Bases del concurs.

Si aconsegueixes que la teva creació sigui original i respecti totes les normes de propietat intel·lectual ( Pensa en © ! ), podràs guanyar un premi.

Mira els premis i concursa !

 

És imprescindible...

  1. Ser estudiant d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà en un centre educatiu de qualsevol comunitat autònoma d’Espanya.
  2. Fer un treball sobre un tema que t’interessi, publicar-lo a alguna plataforma en línia (web o bloc propi a Blogger, Wordpress, Blogia, Blogspot ...; plataformes de publicació en línia, en diferents formats: Scribd, Paper.li, Flickr, Prezi, VoiceThread, Youtube, Tumblr...) i comunicar a Es de llibre l´adreça URL en la qual està allotjat.
  3. Dur a terme un treball en equip (mínim de dos i màxim de quatre alumnes) i sempre coordinat per un professor del teu centre.
  4. Seguir un bon pla de treball (consultar Internet, visitar biblioteques, fer entrevistes o enquestes, dissenyar proves experimentals…).
  5. Consultar documents variats (enciclopèdies impreses o electròniques, llibres monogràfics, articles de revistes o periòdics, continguts fiables d’Internet…).
  6. Ser original en la presentació de les teves idees; no copiar ni plagiar.
  7. Pensar en ©, itar les fonts que hagis fet servir i respectar totes les normes de propietat intel·lectual en textos i imatgess.

Inscriu-te  !